Organizacja gal i bankietów


 

stół przygotowany na bankietOrganizacja gal i bankietów polega przede wszystkim na tym, aby stworzyć w sali balowej właściwą atmosferę z pomocą wystroju czy zastaw stołowych. Nie można jednak zapominać o miejscu na wystąpienia, szczególnie jeśli na wydarzeniu tym będą wręczane nagrody i składane gratulacje. Sala na bankiet lub galę powinna być elegancko przystrojona, dodatki wyrafinowane, a wszystko dopięte na ostatni guzik. Miejsce powinno mieć dogodną lokalizację, catering winien dostarczyć pyszne posiłki, a odpowiedniej oprawy muzycznej i graficznej nie może zabraknąć tak jak zorganizowanych atrakcji. Jeśli chcesz zrobić na swoich pracownikach, rodzinie czy specjalnych gościach odpowiednie wrażenie, zgłoś się do nas. Jako Agencja eventowa „Koncept” chętnie Ci pomożemy!

Czy bankiet w hotelu to dobry pomysł?

Bankiet zorganizowany w hotelu to bardzo dobry pomysł z kilku powodów. Przede wszystkim oprócz cateringu na miejscu (jeśli hotel ma swoją restaurację i kuchnię) jest także możliwość przenocowania gości. To szczególnie ważne, gdy impreza odbywa się późnym wieczorem i kończy wczesnym rankiem. Często z pomocą obsługi hotelowej dzielimy się obowiązkami, dzięki temu mamy więcej rąk do pracy, a wszystko przygotowane jest szybciej i dokładniej. Kwestie wizerunkowe także są ważne, szczególnie jeśli na imprezie będą potencjalni lub aktualni partnerzy firmy. Wtedy kreowanie odpowiedniego wizerunku marki za sprawą organizacji bankietu w hotelu, a nie zwykłej sali balowej czy restauracji będzie pozytywnie odebrane przez najważniejszych gości.